2010_11
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  BASES D`EDUCACIÓ, ÈTICA I COMUNICACIÓ
   Continguts
Tema Subtema
Comunicació Tema 1. El malalt i la seva malaltia considerat individualment.
Tema 2. La família i l’entorn.
Tema 3. Les habilitats de comunicació.
Tema 4. Comunicació verbal i no verbal.
Tema 5. Inici de la entrevista clínica.
Tema 6. Les relacions amb el sistema sanitari.
Tema 7. Com rep el pacient la informació? Com comunicar un diagnòstic, un tractament i un pronòstic?
Ètica Tema 8. Conceptes generals sobre ètica. principis ètics.
Tema 9. Valors professionals. els conflictes ètics en la pràctica profesional
Tema 10.Còdig ètic i deontològic del nutricionista-dietista
Educació Tema 11. La Promoció de la Salut.
Tema 12. Àrees temàtiques de promoció de la salut.
Tema 13. Educació sanitària, Educació per a la salut, Educació sobre salut com a eina fonamental de promoció de la salut.
Tema 14. Escenaris de l’Eps: centre de salut, hospitals, lloc de treball, escola, comunitat.
Tema 15. La Nutrició basada en la evidència.
Tema 16. Els objectius i les seves qualitats.
Tema 17. Els continguts i la seva determinació
Tema 18. Metodologia d’ensenyança aprenentatge.
Tema 19. Estratègies didàctiques: comunicació-motivació. Clima d’aprenentatge.
Tema 20. Mètodes, mitjans i recursos didàctics adaptats a les diferents necessitats educatives, escenaris i àmbits d’actuació.
Tema 21. Mètodes i tècniques de l’avaluació. Funcions de l’avaluació. Tipus d’avaluació.
Tema 22. Disseny d’un programa d’EpS???
Casos clínics Treball de diferents casos clínics