Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010) |
Assignatures |
QUÍMICA II |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2010_11 |
Assignatura | QUÍMICA II | Codi | 20214009 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Formació bàsica | Primer | Segon |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Bloc 1.- Fonaments de Química Analítica | 1. Definició i objecte de l'anàlisi químic. El procés de mesura química. El tractament de la mostra. Parámetres de qualitat en l'anàlisi químic. 2. Tècniques instrumentals d'anàlisi: cromatografia, potenciometria, espectroscòpia UV-Vis, molecular i atòmica. 3. Obtenció, tractament i expressió dels resultats analitics. Calibració lineal. |
Bloc 2.- Experimentació en Química Analítica | 4. Realització pràctica de mesures de potenciometria, espectroscòpia, absorció atòmica i cromatografia (líquid i gas). |
Bloc 3.- Fonaments de Química Orgànica | 5. Introducció a la química orgànica: característiques generals dels compostos orgànics. Nomenclatura. 6. Estructura i enllaç de les molècules orgàniques. Enllaços deslocalitzats. Compostos aromàtics. 7. Estructura i propietats dels compostos orgànics. 8. Bases de la reactivitat dels compostos orgànics. |