2011_12
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  DIETÈTICA
   Continguts
Tema Subtema
PRINCIPIS GENERALS 1. Introducció a l’assignatura. Concepte de dietètica i dietoteràpia. Hàbits alimentaris i factors determinants . Definicions, camp d’actuació. Funcions del dietista-nutricionista en la nostra societat. Comportament alimentari. Factors fisiològics, físics, econòmics i socioculturals.

DIETA I DIFERENTS ESTATS FISIOLÒGICS DE LA VIDA
6. Dieta durant l’embaràs.

7. Dieta i lactància.

8. Dieta durant el primer any de vida.

9. Dieta durant la infància.

10. Dieta i adolescència.

11. Alimentació i menopausa.

12. Dieta i tercera edat.

13. Alimentació i esport.
DIETA I FACTORS SOCIO-CULTURALS 14. Dieta vegetariana. Deficiències nutricionals usuals. Recomanacions dietètiques. Aliments per a vegetarians. Piràmides alimentàries per a vegetarians. Planificació dietètica.

15. Dietes alternatives. Macrobiòtica, Atkins, Dietes dissociades, Dieta de la Zona.

16. Alimentació i cultura. Patrons alimentaris de les etnies més freqüents a Espanya.
CONFECCIÓ DE DIETES CONTROLADES I CONSELL DIETÈTIC
17. Dietes controlades en energia

18. Dietes controlades en hidrats de carboni.

19. Dietes controlades en fibra dietètica.

20. Índex glicèmic

21. Dietes controlades en proteïnes.

22. Dietes controlades en greixos

23. Dietes controlades en elements minerals.

24. Dietes controlades en més d'un nutrient.

25. Introducció a les dietes terapèutiques. Confecció de dietes amb modificació de textura.

26. Dietes hospitalàries.
CONEIXEMENT DELS ALIMENTS: Al laboratori de tècniques culinàries 28. Pesos, Racions alimentàries i unitats d'intercanvis.
29. Absorció de greixos en les coccions
30. Receptes bàsiques