Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
DIETÈTICA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2011_12 |
Assignatura | DIETÈTICA | Codi | 14224104 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
12 | Obligatòria | Segon | Anual |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
PRINCIPIS GENERALS | 1. Introducció a l’assignatura. Concepte de dietètica i dietoteràpia. Hàbits alimentaris i factors determinants . Definicions, camp d’actuació. Funcions del dietista-nutricionista en la nostra societat. Comportament alimentari. Factors fisiològics, físics, econòmics i socioculturals. |
DIETA I DIFERENTS ESTATS FISIOLÒGICS DE LA VIDA |
6. Dieta durant l’embaràs. 7. Dieta i lactància. 8. Dieta durant el primer any de vida. 9. Dieta durant la infància. 10. Dieta i adolescència. 11. Alimentació i menopausa. 12. Dieta i tercera edat. 13. Alimentació i esport. |
DIETA I FACTORS SOCIO-CULTURALS | 14. Dieta vegetariana. Deficiències nutricionals usuals. Recomanacions dietètiques. Aliments per a vegetarians. Piràmides alimentàries per a vegetarians. Planificació dietètica. 15. Dietes alternatives. Macrobiòtica, Atkins, Dietes dissociades, Dieta de la Zona. 16. Alimentació i cultura. Patrons alimentaris de les etnies més freqüents a Espanya. |
CONFECCIÓ DE DIETES CONTROLADES I CONSELL DIETÈTIC |
17. Dietes controlades en energia 18. Dietes controlades en hidrats de carboni. 19. Dietes controlades en fibra dietètica. 20. Índex glicèmic 21. Dietes controlades en proteïnes. 22. Dietes controlades en greixos 23. Dietes controlades en elements minerals. 24. Dietes controlades en més d'un nutrient. 25. Introducció a les dietes terapèutiques. Confecció de dietes amb modificació de textura. 26. Dietes hospitalàries. |
CONEIXEMENT DELS ALIMENTS: Al laboratori de tècniques culinàries | 28. Pesos, Racions alimentàries i unitats d'intercanvis. 29. Absorció de greixos en les coccions 30. Receptes bàsiques |