Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
VITICULTURA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2011_12 |
Assignatura | VITICULTURA | Codi | 19214107 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Segon | Primer |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Història del conreu vitícola |
1.1 Orígens de Vitis, expansió i actualitat 1.2 Dades mundials sobre l'extensió de la vinya |
2. Estudis previs a la plantació | 2.1 Factors climàtics 2.2 Factors edàfics 2.3 Factors topogràfics 2.4 Factors agronòmics |
3. Disseny de la plantació | 3.1 Marc de plantació 3.2 Elecció del peu i la varietat |
4. Tècniques i sistemes de plantada | 4.1 Tècniques i sistemes de plantada 4.2 Preparació de la planta |
5. Tècniques postplantació | 5.1 Tècniques postplantació |
6. Sistemes de conducció | 6.1 Criteris d'elecció 6.2 Tipus de sistemes de conducció 6.3 Característiques dels sistemes de conducció |
7. La poda d'hivern | 7.1 Etapa de formació 7.2 Etapa de producció 7.3 Etapa de rejoveniment 7.4 Tècniques de realització |
8. La poda en verd | 8.1 Operacions i èpoques de realització |
9. El conreu del sòl | 9.1 Tipus de labors i característiques 9.2 Sistemes de no-conreu |
10. Nutrició i adobat de la vinya | 10.1 Necessitats minerals 10.2 Classificació dels adobs |
11. Règim hídric | 11.1 Efectes de l'assecada en la vinya 11.2 Paràmetres que condicionen el reg 11.3 Sistemes de reg 11.4 Fertirrigació |
12. Collita del raïm | 12.1 Maduració del raïm 12.2 Verema manual vs. Verema mecanitzada |