Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
VITICULTURA DE PRECISIÓ |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2011_12 |
Assignatura | VITICULTURA DE PRECISIÓ | Codi | 19214108 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Tercer | Segon |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Conceptes de viticultura de precisió. Establiment d’una viticultura de precisió: avaluació de las possibilitats de monitorització. Sistemes geogràfics d’informació. | |
2. Avaluació del medi vitícola I. Ecofisiologia: l’estrès i resposta varietal. Gestió vitícola de l’estrès causat per la temperatura i sequera en la qualitat de raïm i vi | |
3. Avaluació del medi vitícola II. Terroir: Interacció dels elements climàtics i sòl amb el cep. Planificació i maneig d’una vinya. |
|
4. Canvi climàtic: tècniques vitícoles pal•liatives. | |
P1- Caracterització de l’ecosistema d’una parcel•la de vinya. Finca de Constantí URV. Recollida de dades de sensors. Tractament de dades climàtiques i del sòl, i Interpretació i conclusions. Realització de Gràfics. P2- Visites d’empreses vitivinícoles: vinyes i vins. Implementació de la qualitat en camp. |