Medicina (1994) |
Assignatures |
ALIMENTACIÓ, NUTRICIÓ I METABOLISME |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2011_12 |
Assignatura | ALIMENTACIÓ, NUTRICIÓ I METABOLISME | Codi | 14011104 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
1.5 | 0.8 | 0.7 | Obligatòria | Segon | Primer |
Continguts | Atenció personalitzada | Avaluació |
Fonts d'informació |
Tema | Subtema |
Introducció a la nutrició | Composició química del còs humà. Models de composició corporal. |
Estudi del metabolisme energètic | Oxidació de substarts i termogènesi. Components de la despesa energètica. Mètodes de valoració |
Nutrició i metabolisme dels hidrats de carboni | Estructura. Principals fonts alimentàries. Funcions i importància dels HC en l'alimentació |
Nutrició i metabolisme de les proteïnes | Estructura i funció dels aminoàcids. Aminoàcids essencials. Fonts proteïques.Concepte de balanç nitrogenat |
Nutrició i metabolisme dels greixos | Estructura i tipus d'àcids grassos. Principals fonts alimentàries. Funcions i importància dels lípids en l'alimentació |
La fibra en la dieta | Concepte i tipus. Importància fisiològica- Mecanismes d'acció i repercussió sobre l'estat de salut. Fibra i flora intetsinal. Us de la fibra per la rpevenció de malalties. |
Regulació de la ingesta energètica | Senyals pre i post-absortives. Control gastrointestinal. Paper de la leptina |
Dejuni | Resposta endocrino metabòlica |