Enologia (2010) |
Assignatures |
TÈCNIQUES MOLECULARS D'ANÀLISI I CONTROL MICROBIOLÒGIC |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2011_12 |
Assignatura | TÈCNIQUES MOLECULARS D'ANÀLISI I CONTROL MICROBIOLÒGIC | Codi | 19605213 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Introducció a l'aplicació de tècniques moleculars per al control de microorganismes amb interès enològic. | 1.1. Mètodes d’identificació clàssics vs mètodes moleculars. 1.2. Mètodes moleculars depenents i independents de cultiu: avantatges i inconvenients. |
2. Mètodes d’identificació i tipificació de microorganismes d’interès enològic depenents de cultiu |
2.1. Seqüenciació i anàlisi de gens 2.2. Caracterització basada en perfils restricció 2.3. Caracterització basada en polimorfismes per PCR: RAPD, ERIC, REP – PCR |
3. Mètodes d’identificació i tipificació de microorganismes d’interès enològic independents de cultiu |
3.1. Real Time PCR 3.2. DGGE / TGGE 3.3. FISH |