Enologia (2010) |
Assignatures |
BIOTECNOLOGIA DELS MICROORGANISMES ENOLÒGICS |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2012_13 |
Assignatura | BIOTECNOLOGIA DELS MICROORGANISMES ENOLÒGICS | Codi | 19605214 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica |
Bisson LF, Karpel JE, Ramakrishnan V, Joseph L., Functional genomics of wine yeast Saccharomyces cerevisiae, 2007, Adv Food Nutr Res. 53: 65-121 Swiegers JH, Pretorius IS, Modulation of volatile sulfur compounds by wine yeast, 2007, Appl Microbiol Biotechnol. 74: 954-60 Cebollero E, Gonzalez-Ramos D, Tabera L, Gonzalez R., Transgenic wine yeast technology comes of age: is it time for transgenic wine?, 2007, Biotechnol Lett. 2007 29: 191-200 Schuller D, Casal M., The use of genetically modified Saccharomyces cerevisiae strains in the wine industry. , 2005, Appl Microbiol Biotechnol. 68: 292-304 Fleet, G. H. , Wine Microbiology and Biotechnology, 2002, Taylor & Francis, London Demain A.L. and Davies J.E. , Manual of Industrial Microbiology and Biotechnology, 1999, ASM press, Washington D.C. Ribereau-Gayon, P., D. Dubourdieu, and B. Doneche, A. Lonvaud , Handbook of Enology Volume 1: Microbiology of Wine and Vinifications. , 2000, John Wiley & Sons, New York. |
Complementària | |