Guia docent Facultat d'Economia i Empresa |
català |
Grau d'Administració i Direcció d'Empreses (Campus Terres de l'Ebre) (2009) |
Assignatures |
MÀRQUETING INTERNACIONAL |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 |
Assignatura | MÀRQUETING INTERNACIONAL | Codi | 16234201 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Optativa | Segon |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
BLOC I. CONCEPTES BÀSICS DEL MÀRQUETING INTERNACIONAL | |
TEMA 1. Introducció al Màrqueting Internacional. | 1.1. El mercat global 1.2. Dimensions del mercat global 1.3. El marc teòric ERPG 1.4. Pimes i empreses grans en el mercat global |
BLOC II. MÀRQUETING ESTRATÈGIC INTERNACIONAL | |
TEMA 2. Anàlisi del macro-entorn internacional. | 2.1. L'entorn econòmic 2.2. L'entorn cultural i social 2.3. L'entorn polític i legal 2.4. Informació i tecnologia |
TEMA 3. Segmentació i posicionament en el mercat internacional | 3.1. Segmentació del mercat global 3.2. Definició del públic objectiu global 3.3. Posicionament global del producte |
UNITAT 4. Dimensions internacionals del comportament del consumidor | 4.1. Introducció a la presa de decisions del consumidor 4.2. Analitzar i influir en els comportaments dels consumidors 4.3. Els individus i les famílies que influeixen 4.4. Les influències culturals i interculturals 4.5. El comportament dels consumidors internacionals |
TEMA 5. La selecció de mercats i les estratègies d'internacionalització | 5.1 Estratègies per a la penetració i expansió en el mercat internacional 5.1.1. Exportacions directes i indirectes 5.1.2. Estratègies intermèdies 5.1.3. Estratègies jerarquiques |
TEMA 6. Màrqueting internacional en mercats emergents | 6.1. Mercats emergents 6.2. Reptes i oportunitats 6.3. Anàlisi d'oportunitats en mercats emergents |
BLOC III. ESTRATÈGIES DE MÀRQUETING MIX EN MERCATS INTERNACIONALS |
|
TEMA 7. El desenvolupament de productes i serveis per al mercat global |
7.1. Conceptes bàsics: adaptar o estandarditzar 7.2. Disseny del producte global 7.3. Màrqueting de serveis en l'àmbit internacional 7.4. Nivells de saturació del producte en mercats globals 7.5. Nous productes en el màrqueting internacional 7.6. La denominació d'origen 7.7. Marques globals |
TEMA 8. La fixació de preus en el mercat global | 8.1. Estratègies de fixació de preus globals 8.2. Influències de l'entorn sobre fixació de preus 8.3. Factors interns empresarials 8.4. Assignació de preus d'una línia de productes en el mercat internacional 8.5. Incoterms |
TEMA 9. Sistemes de distribució internacional | 9.1. Objectius i restriccions de canals 9.2. Factors que defineixen la selecció de canals de distribució 9.3. Estructura dels canals de distribució 9.4. Innovació de canals internacionals 9.5. Estratègia de canals per a la penetració en nous mercats 9.6. Els mercats gris |
TEMA 10. Estratègies de promoció en el mercat internacional | 10.1. El procés de comunicació: Single country versus Multicountry 10.2. Estratègies de promoció internacional 10.3. Publicitat global 10.4. Mitjana planning i anàlisi 10.5. Gestió de força de vendes 10.6. Altres formes de promoció en el mercat internacional |
TEMA 11. Gestió i control del pla de Màrqueting Internacional | 11.1. Lideratge i organització 11.2. Mètodes formals de control 11.3. Avaluació de rendiment 11.4. L'auditoria del màrqueting global |