Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
RESTAURACIÓ COL·LECTIVA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 |
Assignatura | RESTAURACIÓ COL·LECTIVA | Codi | 14224119 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Quart | Únic primer quad. |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Introducció a la Restauració Col•lectiva |
1. Introducció a la Restauració Col•lectiva: definicions i conceptes |
Dietes en restauració col·lectiva | 2. Característiques de l’alimentació en diferents col•lectivitats. Planificació de menús. 3. Dietes terapèutiques. Dietes amb modificació de textura. |
Instal·lacions | 4. Planificació i condicions generals de les instal•lacions, locals i equipaments de restauració col•lectiva 5. Tipus de Cuina: sistemes de gestió, producció i distribució 6. Recepció de mercaderies i emmagatzemament 7. Preparació, cocció i acabament de l’elaboració dels aliments 8. Zones de rentat i de residus |
Personal en restauració col·lectiva | 9. Manipuladors d’aliments |
Higiene i seguretat alimentària | 10. Perills sanitaris associats a la Restauració Colectiva. Toxi-infeccions alimentàries. 11. Introducció i prerequisits del sistema d’anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC) 12. Implantació del sistema d’anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC). 13. Controls de qualitat. Normes ISO |