Tema 2. Dietètica elemental |
Orientació enfront l’abundància de recomanacions sobre el que s’ha de menjar. Sobreabundància de productes alimentaris. |
Tema 4. Valoració de l’estat nutricional. |
Valoració individual. Valoració de l’estat nutricional en situacions específiques, en poblacions especials, etc. Epidemiologia nutricional. Mètodes de determinació de la composició corporal. Bioquímica clínica en la valoració nutricional (paràmetres bioquímics, immunològics...) |
Tema 6. Nutrició en situacions fisiològiques especials. |
Embaràs, lactància, infància i adolescència, tercera edat, entrenament i esport. |
Tema 7 .Nutrició aplicada a diverses situacions patològiques de l’individu:. |
Obesitat. Diabetes tipus 2. Diabetes gestacional. Malaltia cardiovascular. Intoleràncies alimentaries (Intolerància al gluten, a la lactosa, fructosa, etc). Errors innats del metabolisme (Galactosèmia, Fenilcetonúria). Tractament nutricional de les dislipèmies i diabetes tipus 2. Tractament nutricional de la celiaquia i fenilcetonúria. Nutrició i càncer (Nutrició i cancer de colon, prostata...). Nutrició en la prevenció i tractament de símptomes comuns gastro-intestinals.Nutrició i autisme. |
Tema 8. Nutrició personalitzada (Nutrigenètica). |
Gens, dietes i patologia. Paper de les noves ciències òmiques (Genòmica, metabolòmica, proteòmica i lipidòmica) en la identificació de noves dianes terapèutiques en malalties diverses. SNPs. GWAS. Interaccions gens dieta. Transició nutricional. Genotip i fenotip estalviador. Exemples (MTHFR, Lipasa hepàtics, etc). |