Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
DIETOTERÀPIA II |
Resultats d'aprenentage |
DADES IDENTIFICATIVES | 2014_15 |
Assignatura | DIETOTERÀPIA II | Codi | 14224107 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
5 | Obligatòria | Tercer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tipus A | Codi | Resultats d'aprenentatge |
A2 |
Saber pautar una suplementació i una nutrició enteral Analitzar, valorar la necessitat de suport nutricional i saber aplicar les diferents modalitats de suport nutricional (dietoteràpia, suplementació, nutrició enteral i nutrició parenteral) en algunes malalties que comporten malnutrició: malalties de l'aparell digestiu, trastorns neurològics, malalties renals, càncer, SIDA, i malalties reumàtiques Conèixer les principals intervencions quirúrgiques que poden afectar l'estat nutricional, comprendre les afectacions nutricionals que poden provocar, determinar els requeriments nutritius i avaluar la necessitat de suport nutricional en els pacients sotmesos a aquest tipus d'intervencions Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques Coneguen les causes de desnutrició induïdes per la malaltia Conèixer les bases i saber confeccionar dietes específiques prèvies a tests diagnòstics Saber dissenyar la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques per a pacients amb insuficiència renal Saber aplicar un suport nutricional i realitzar recomanacions alimentàries per pacients amb malabsorció, cirrosi hepàtica, intolerància a hidrats de carboni i malaltia celíaca Conèixer les característiques, tipus i limitacions de la dieta per a la Insuficiència Renal. Exposar la base per la confecció de la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques adequades en els pacients amb trastorns renals Conèixer i saber identificar els diferents factors de risc nutricional | |
A9 |
Conèixer i saber identificar els diferents factors de risc nutricional Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques Coneguen les causes de desnutrició induïdes per la malaltia Analitzar, valorar la necessitat de suport nutricional i saber aplicar les diferents modalitats de suport nutricional (dietoteràpia, suplementació, nutrició enteral i nutrició parenteral) en algunes malalties que comporten malnutrició: malalties de l'aparell digestiu, trastorns neurològics, malalties renals, càncer, SIDA, i malalties reumàtiques Conèixer les principals intervencions quirúrgiques que poden afectar l'estat nutricional, comprendre les afectacions nutricionals que poden provocar, determinar els requeriments nutritius i avaluar la necessitat de suport nutricional en els pacients sotmesos a aquest tipus d'intervencions Saber dissenyar la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques per a pacients amb insuficiència renal Saber aplicar un suport nutricional i realitzar recomanacions alimentàries per pacients amb malabsorció, cirrosi hepàtica, intolerància a hidrats de carboni i malaltia celíaca Conèixer les característiques, tipus i limitacions de la dieta per a la Insuficiència Renal. Exposar la base per la confecció de la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques adequades en els pacients amb trastorns renals | |
A20 |
Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques Saber pautar una suplementació i una nutrició enteral Coneguen les causes de desnutrició induïdes per la malaltia Analitzar, valorar la necessitat de suport nutricional i saber aplicar les diferents modalitats de suport nutricional (dietoteràpia, suplementació, nutrició enteral i nutrició parenteral) en algunes malalties que comporten malnutrició: malalties de l'aparell digestiu, trastorns neurològics, malalties renals, càncer, SIDA, i malalties reumàtiques Conèixer les principals intervencions quirúrgiques que poden afectar l'estat nutricional, comprendre les afectacions nutricionals que poden provocar, determinar els requeriments nutritius i avaluar la necessitat de suport nutricional en els pacients sotmesos a aquest tipus d'intervencions Saber dissenyar la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques per a pacients amb insuficiència renal Saber aplicar un suport nutricional i realitzar recomanacions alimentàries per pacients amb malabsorció, cirrosi hepàtica, intolerància a hidrats de carboni i malaltia celíaca Conèixer les característiques, tipus i limitacions de la dieta per a la Insuficiència Renal. Exposar la base per la confecció de la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques adequades en els pacients amb trastorns renals | |
A23 |
Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques Analitzar, valorar la necessitat de suport nutricional i saber aplicar les diferents modalitats de suport nutricional (dietoteràpia, suplementació, nutrició enteral i nutrició parenteral) en algunes malalties que comporten malnutrició: malalties de l'aparell digestiu, trastorns neurològics, malalties renals, càncer, SIDA, i malalties reumàtiques Conèixer les bases i saber confeccionar dietes específiques prèvies a tests diagnòstics Conèixer les principals intervencions quirúrgiques que poden afectar l'estat nutricional, comprendre les afectacions nutricionals que poden provocar, determinar els requeriments nutritius i avaluar la necessitat de suport nutricional en els pacients sotmesos a aquest tipus d'intervencions Saber dissenyar la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques per a pacients amb insuficiència renal Saber aplicar un suport nutricional i realitzar recomanacions alimentàries per pacients amb malabsorció, cirrosi hepàtica, intolerància a hidrats de carboni i malaltia celíaca Conèixer les característiques, tipus i limitacions de la dieta per a la Insuficiència Renal. Exposar la base per la confecció de la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques adequades en els pacients amb trastorns renals | |
Tipus B | Codi | Resultats d'aprenentatge |
B4 |
Respectar als companys i a la institució a la qual es pertany | |
B5 |
Participar i col·laborar activament en les tasques de l’ equip i fomentar la confiança, la cordialitat i l’orientació a la tasca conjunta | |
B7 |
Adaptar el seu missatge i els medis emprats a les característiques de la situació i a l’audiència | |
Tipus C | Codi | Resultats d'aprenentatge |
C2 |
Utilitza programari per a comunicació off-line: editors de textos, fulles de càlcul i presentacions digitals | |
C4 |
Produeix un text escrit gramaticalment correcte Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa |