Nutrición Humana y Dietética (2002) |
Informes de l'ensenyament |
DEFINICIÓ DEL TÍTOL OFICIAL DE NUTRICIÓ HUMANA I DIETÈTICA
El dietista o diplomat en Nutrició humana i dietètica és aquella persona que aplica els principis de la nutrició humana a la alimentació dels individus i grups, planifica menús i dietes especials, supervisa la presentació i serveis dels menjars. A mé a més, instrueix en els principis de la nutrició i en la seva aplicació en la selecció d’aliments.
OBJECTIUS GENERALS
capacitar les persones que els cursin per poder realitzar les activitats que corresponen a la prevenció, atenció i rehabilitació en matèria d’alimentació, nutrició i salut.
proporcionar la formació adequada per poder elaborar correctament dietes alimentàries per a la població general o malalta, d’acord amb les principis de la nutrició humana, i alhora supervisar-ne l’aplicació correcta.
capacitar els estudiants per poder aconsellar, assessorar, informar i educar les persones afectades en matèria d’alimentació i nutrició humana.
OBJECTIUS ACADÈMICS
L’ensenyament conduent a l’obtenció del títol oficial de diplomat en Nutrició humana i dietètica ha de proporcionar:
una formació bàsica en fisiologia de l’ésser humà, bioquímica i fisiopatologia.
una formació científica prou àmplia en totes les facetes relacionades amb els aliments: aspectes químics, biològics, toxicològics, microbiològics, tecnològics i sanitaris
a l’estudiant preveure tota la cadena alimentària, que va des de la producció fins al consum que en fa l’ésser humà com a receptor d’una alimentació que ha de tenir present les seves necessitats nutritives i respectar sempre els gustos, els costums, les creences i les possibilitats.
el desenvolupament de les aptituds necessàries per ser capaç d’actuar àmpliament en matèria de nutrició aplicada.
l’adquisició de una visió completa i integrada de l’home.
poder actuar en àmbits professionals molt diversos.