Guia docent Facultat de Turisme i Geografia |
català |
URV- CIUTADANA (Grau) |
Assignatures |
MÀRQUETING TURÍSTIC |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2015_16 |
Assignatura | MÀRQUETING TURÍSTIC | Codi | 21204110 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Segon | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Part I. Introducció |
1. El concepte i el contingut del màrqueting 1.1 El concepte de màrqueting 1.2 La gestió de màrqueting a l’empresa 1.3 Màrqueting i turisme |
Part II. Màrqueting estratègic | 2. L’entorn de màrqueting 2.1 L’entorn de màrqueting 2.2 El microentorn de màrqueting 2.3 El macroentorn de màrqueting 3. El mercat i la demanda turística 3.1 Concepte i límits del mercat 3.2 Classificació dels mercats 3.3 La demanda turística 3.4 L’anàlisi de la competència 4. El comportament del turista 4.1 El comportament del consumidor 4.2 Factors que afecten el comportament del consumidor 4.3 El procés de decisió de compra del consumidor 5. El Sistema d' Informació de Màrqueting i la Investigació Comercial 5.1 La necessitat de la informació en la gestió del màrqueting turístic 5.2 El Sistema d’Informació de Màrqueting 5.3 La Investigació Comercial 5.4 El procés d'Investigació Comercial 5.5 Aplicacions de la Investigació Comercial 6. La segmentació del mercat i el posicionament 6.1 El significat de la segmentació 6.2 Els criteris de segmentació 6.3 Estratègies de segmentació 6.4 El procés de segmentació i la identificació del mercat-objectiu 6.5 Tècniques i models de segmentació 6.6 El posicionament en el mercat |
Part III. Màrqueting operatiu | 7. El producte 7.1 Concepte de producte 7.2 La classificació dels productes i serveis turístics 7.3 La cartera de productes 7.4 El cicle de vida del producte 7.5 El desenvolupament de nous productes 8. Decisions sobre el preu de venda 8.1 Concepte i importància del preu de venda 8.2 Els objectius dels preus 8.3 Factors determinants del preu 8.4 Mètodes de fixació dels preus de venda 8.5 Les estratègies de preus 9. La distribució 9.1 El canal de distribució 9.2 La política de distribució de l’empresa productora 9.3 Els mètodes de venda 9.4 Noves tecnologies en la distribució de serveis 10. La comunicació comercial 10.1 Naturalesa i funció de la comunicació en el màrqueting 10.2 El procés i els instruments de comunicació 10.3 La publicitat 10.4 La promoció de vendes 10.5 Relacions públiques i patrocini 10.6 Altres instruments |
Part IV. Pla de Màrqueting | 11. El pla de màrqueting 11.1 Utilitat del pla de màrqueting 11.2 Elaboració del pla de màrqueting 11.3 Diagnòstic de la gestió comercial de l'empresa 11.4 Desenvolupament d’estratègies i tàctiques |