2016_17
Guia docent 
Facultat de Química
A A 
català 
Grau de Bioquímica i Biologia Molecular (2009)
 Assignatures
  DIETES I NUTRICIÓ
   Continguts
Tema Subtema
Tema 1. Nutrició i la dietètica: passat, present i futur. La Nutrició i la Dietètica a lo llarg de la història. Interacció de la biologia i la cultura en els nostres hàbits dietètics. Importància de la Nutrició en la salut i la malaltia. Perspectives de futur.
Tema 2. Dietètica elemental Orientació enfront l’abundància de recomanacions sobre el que s’ha de menjar. Sobreabundància de productes alimentaris.
Tema 3. Ingesta dietètica: valoració i validació. Técniques d’estudi de la ingesta dietética. Marcadors biològics per a la validació de la ingesta dietética.
Tema 4. Valoració de l’estat nutricional. Valoració individual. Valoració de l’estat nutricional en situacions específiques, en poblacions especials, etc. Epidemiologia nutricional. Mètodes de determinació de la composició corporal. Bioquímica clínica en la valoració nutricional (paràmetres bioquímics, immunològics...)
Tema 5 .Tipus de dietes. Conceptes generals i exemples pràctics. Dietes equilibrades/no equilibrades. Dietes cetogèniques. Dietes dissociades. Dieta mediterrània, etc
Tema 6. Nutrició en situacions fisiològiques especials. Embaràs, lactància etc
Tema 7 .Nutrició aplicada a diverses situacions patològiques de l’individu:.
Tema 8. Nutrició personalitzada.