Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
SALUT PÚBLICA |
Resultats d'aprenentage |
DADES IDENTIFICATIVES | 2016_17 |
Assignatura | SALUT PÚBLICA | Codi | 14224125 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
5 | Obligatòria | Segon | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tipus A | Codi | Resultats d'aprenentatge |
A9 |
Conèixer les tècniques necessàries per a l'estudi de la relació entre l'alimentació i la salut o la malaltia | |
A11 |
Practicar el raonament epidemiològic i les seves aplicacions a l'estudi dels fenòmens de salut dins del seu àmbit professional Conèixer el concepte de disseny d'un estudi, els grans tipus de dissenys i les seves diferències fonamentals | |
A12 |
Adquirir la capacitat per a intervenir en projectes de promoció, prevenció i protecció amb un enfocament comunitari i de salut pública Conèixer les estratègies de prevenció nutricional | |
A13 |
Adquirir la capacitat per a intervenir en projectes de promoció, prevenció i protecció amb un enfocament comunitari i de salut pública Conèixer les estratègies de prevenció nutricional Aplicar els principals mètodes i tècniques d'educació i planificació sanitària en la seva tasca professional | |
A17 |
Conèixer la relació entre els factors alimentaris i nutricionals i la presència de malalties en la població Conèixer les tècniques necessàries per a l'estudi de la relació entre l'alimentació i la salut o la malaltia Conèixer els factors de rics que influeixen en l'aparició de les malalties, així com les mesures per a la seva prevenció i control | |
A18 |
Practicar el raonament epidemiològic i les seves aplicacions a l'estudi dels fenòmens de salut dins del seu àmbit professional Conèixer el concepte de disseny d'un estudi, els grans tipus de dissenys i les seves diferències fonamentals Conèixer els factors de risc que influeixen en l'aparició de les malalties, així com les mesures per a la seva prevenció i control | |
A21 |
Adquirir la capacitat per a intervenir en projectes de promoció, prevenció i protecció amb un enfocament comunitari i de salut pública Conèixer les estratègies de prevenció nutricional | |
A22 |
Conèixer les tècniques necessàries per a l'estudi de la relació entre l'alimentació i la salut o la malaltia Conèixer els factors de rics que influeixen en l'aparició de les malalties, així com les mesures per a la seva prevenció i control | |
A24 |
Adquirir la capacitat per a intervenir en projectes de promoció, prevenció i protecció amb un enfocament comunitari i de salut pública Conèixer les estratègies de prevenció nutricional | |
Tipus B | Codi | Resultats d'aprenentatge |
B2 |
Utilitzar la seva experiència i criteri per analitzar les causes d’ un problema i construir una solució més eficient i eficaç | |
B3 |
Identificar la necessitat d’enfortir l’autoconfiança (sempre amb esperit crític) per tal de transmetre seguretat als usuaris o pacients | |
B4 |
Gestionar l’aprenentatge autònom utilitzant les estratègies i recursos més adequats | |
B5 |
Participar i col·laborar activament en les tasques de l’ equip i fomentar la confiança, la cordialitat i l’orientació a la tasca conjunta | |
B7 |
Intervé de forma efectiva i transmet informació rellevant Controla suficientment els seus nervis per expressar-se en públic Les presentacions estan estructurades, complint amb els requisits exigits, si n’hi hagués En les seves presentacions utilitza medis de suport Sap respondre a les preguntes que se li formulen Es presenta voluntari per fer presentacions oportunes en públic El llenguatge no verbal es apropiat al discurs verbal Planifica la comunicació: genera idees, busca informacions, selecciona i ordena la informació, fa esquemes, determina el tipus de públic i els objectius de la comunicació,... Fa presentacions interessants i convincents Analitza, valora i respon de manera adequada a les preguntes que se li formulen en una presentació oral Redacta documents amb el format, contingut, estructura, correcció lingüística, registre adequats i il·lustra conceptes utilitzant correctament les convencions: formats, títols, peus, llegendes,... Les seves presentacions estan degudament preparades, utilitzant estratègies per presentar i dur a terme les seves presentacions orals (ajuts audiovisuals, mirada, veu, gest, control de temps,...) Adapta la seva argumentació als diferents grups i/o situacions preestablertes Fomenta la participació de les seves audiències i pregunta de forma constructiva per aconseguir el diàleg Adapta la forma del missatge a les diverses situacions | |
B10 |
Conèixer l'evolució de l'alimentació al llarg temps / espai Comprendre la diversitat cultural dels comportaments alimentaris Predir efectes canvis / factors socioculturals en la salut Conèixer i debatre sobre l'origen i l'abast dels problemes alimentaris del món contemporani Coneixer i comprendre la història de la dietètica i la nutrició Demostrar i deduir com els aliments són digerits i absorbits al llarg del tub digestiu Entendre i reflexionar sobre el paper que té el sistema nerviós en la relació amb l'entorn, així com la funció reguladora que du a terme conjuntament amb el sistema endocrí sobre el medi intern. Entendre la relació entre el treball de recerca i la progressió del coneixement científic | |
Tipus C | Codi | Resultats d'aprenentatge |
C4 |
Produeix un text oral ben estructurat, clar i eficaç Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric |