Grau d'Enologia (2014) |
Assignatures |
NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2016_17 |
Assignatura | NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA | Codi | 19224120 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Tercer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1 – Legislació espanyola. Antecedents. La nova legislació Llei 24/2003 | |
2 – La protecció de la qualitat. Els C.R D.O. de vi i altres productes | |
3 – Els vins especials: sangria, sidra,aperitius, generosos, brandy, vinagre, etc. | |
4 _ Legislació que afecta les Indústries Agràries. | |
5 _ Legislació Catalana. Llei 15/2002. l’INCAVI. | |
6 _ Legislació específica sobre vinyes. Les plantacions. Les produccions. | |
7 _ Legislació de la U.E.. Organització general. Els Reglaments | |
8 _ La P.A.C. i la O.C.M. Altres disposicions. | |
9 _ El Codi Alimentari. Additius, edulcorants, colorants, etc | |
10 _L’etiquetat i presentació dels vins. Dades obligatòries i dades facultatives. | |
11_ Legislació sobre residus, envasos i embalatges | |
12_ Legislació sobre afluents i aigües residuals. | |
13_ Agricultura Integrada | |
14_La traçabilitat |