Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
VINS ESCUMOSOS I GASIFICATS |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2017_18 |
Assignatura | VINS ESCUMOSOS I GASIFICATS | Codi | 19214118 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Tercer | 2Q |
Continguts | Atenció personalitzada | Avaluació |
Fonts d'informació |
Bàsica |
Cavazzani, Nereo, Fabricación de vinos espumosos, Ed. Acribia, 1989 De Rosa, Tullio, Tecnologia de los vinos espumosos, Ed. Mundi-Prensa, 1990 Giralt, Emili, Empresaris, nobles i vinyaters. 50 anys de recerca històrica, col•lecció Honoris Causa. Ed. Universitat de València, 2002 Saracco, Carlo, Produzione dei vini spumanti e frizanti, Ed.Edagricole, 1987 Viader, Ramón, Manual de control de calidad, , |
Revistes: -La revue des Oenologues et des techniques vitivinicoles -Le Blanc et le Rouge -Le Vigneron Champenoise -La revue française d’œnologie -La vid Catalana (1911) -Apunts de Bartomeu i Josep LLuis Gramona -Apunts de Jaume Martí -Le rêve fragile Libres:- Champagne : Une historie inatendue (les editions de l’atelier). -Les Grans Vins sans sulfites de Arnaud Immelé. -Les parfums du Vin. Richard Pfister. -Le sol, la terre et les champs de Claude et Lydia Bourguignon. -Champagne, Le vin secret sous la direction de Richard Marchal. Ed. Épure. -Condicionantes nitrogenados en la elaboración de cava. Csic-Urv. Fac Enología- -Noirs et Blancs en Champagnes. Michèle Jolyot. Atelier Michèle Jolyot 2007. -Les méthodes biologiques apliquées a la vinification et à l'oenologie, conservation -traitements emboutellaige champagnisation artisanale "le courrier du livre". Max Léglise. -Bibliografia de Gerard liger belair |
|
Complementària |
, Revistes especialitzades: Le vigneron champenois., , , www.crcava.es, , , www.champagne.com, , |