Guia docent Facultat de Medicina i Ciències de la Salut |
català |
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
CIRURGIA DE L'OBESITAT I METABÒLICA |
Resultats d'aprenentage |
DADES IDENTIFICATIVES | 2017_18 |
Assignatura | CIRURGIA DE L'OBESITAT I METABÒLICA | Codi | 14224205 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tipus A | Codi | Resultats d'aprenentatge |
A3 |
Conèixer l’anatomia quirúgica del sistema gastrointestinal | |
A5 |
Conèixer la fisiopatologia de l’obesitat mòrbida, les seves consequències mèdiques Conèixer el concepte de risc quirúrgic i la seva importància en l’obesitat mòrbida Conèixer les principals tècniques quirúrgiques en cirurgia bariàtrica, la seva evolució i les seves indicacions Conèixer i entendre les principals tècniques i indicacions en cirurgia metabòlica. Cirurgia de la diabetes Conèixer i entendre la fisiopatologia de la ingesta i els canvis produits per l’acció quirúrgica | |
A24 |
Conèixer les principals tècniques quirúrgiques en cirurgia bariàtrica, la seva evolució i les seves indicacions | |
Tipus B | Codi | Resultats d'aprenentatge |
B5 |
Conèixer, entendre i participar el l’àmbit quirúrgic específic, l’entorn quirúrgic i tot el personal que s’implica en el mteix. Saber quin és el maneig específic d’aquest pacients en el peroperatori Entendre el funcionament del material quirúrgic bàsic utilitzat. Entendre i valorar el seguiment integral del pacient intervingut desde les diferents vessants: anestesic, quirúrgic, nutricional…) | |
B9 |
Conèixer les bases experimentals i de recerca de la cirurgia de l’obesitat i metabòlica | |
B10 |
Conèixer les bases experimentals i de recerca de la cirurgia de l’obesitat i metabòlica | |
Tipus C | Codi | Resultats d'aprenentatge |