2017_18
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016)
 Assignatures
  PRODUCCIÓ DE VINS ESCUMOSOS
   Continguts
Tema Subtema
Història dels vins escumosos. Aspectes legals. Estadítiques.
Aspectes pràctics del tast de vins escumosos. El CO2 com a vector senrorial
Viticultura dels vins escumosos
Descripció de les metodologies de la producció dels vins base
Metodologies d'enriquiment de diòxid de carboni per aconseguir la pressió requerida.
Mètode tradicional tot en una ampolla: Champagne, Cremant, Cava, Talento.
Tanc de fermentació: Asti Spumanti, Proseco, Lambrusco.
Sessions de tast Tast de diferents tipus de vins escumosos
Tast vertical: efecte de l'envelliment
Tast horitzontal: Efecte de la dosi en un vi escumos jove i envellit
Vins escumosos del món
Sparkling wines from the world
Noves begudes carbonitzades i aromatitzades basades en el vi.

Sessions de laboratori: Preparació del tiratge (segona fermentació per lots)
Visita de celler: petits, mitjans i grans productors