Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
DIETÈTICA |
Resultats d'aprenentage |
DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | DIETÈTICA | Codi | 14224104 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
12 | Obligatòria | Segon | AN |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tipus A | Codi | Resultats d'aprenentatge |
A4 |
Identificar les racions alimentàries comuns així com el pes dels aliments Confeccionar dietes controlades en hidrats de carboni, greixos, proteïnes, elements minerals i modificació de la textura Analitzar l'absorció del greix segons les coccions | |
A7 |
Identificar les racions alimentàries comuns així com el pes dels aliments Saber reconstruir una correcta història dietètica i nutricional | |
A8 |
Saber com s'ha de plantejar l'abordatge dietètic en l'obesitat, la diabetis tipus 1 i tipus 2, la hipertensió i la dislipèmia Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial Conèixer la fisiopatologia del dèficit de ferro, àcid fòlic i vitamina B12 i les recomanacions dietètiques en cada cas Conèixer les necessitats nutricionals en les diferents etapes i situacions fisiològiques de la vida Identificar les racions alimentàries comuns així com el pes dels aliments Manejar les taules de composició d'aliments per tal de calcular i verificar el contingut nutricional d'una dieta Confeccionar diferents menús i receptes Analitzar l'absorció del greix segons les coccions | |
A9 |
Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial | |
A10 |
Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial Conèixer les bases de l'alimentació vegetariana i diferents cultures Planificar dietes equilibrades en funció de creences i cultures | |
A18 |
Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial | |
A19 |
Saber com s'ha de plantejar l'abordatge dietètic en l'obesitat, la diabetis tipus 1 i tipus 2, la hipertensió i la dislipèmia Comprendre la importància de la dieta per al tractament de l'obesitat, tant en adults com en nens, i saber identificar els avantatges i els inconvenients de les diferents dietes hipocalòriques Saber valorar i entendre el concepte dieta única en el pacient amb risc cardiovascular Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial | |
A20 |
Saber valorar i entendre el concepte dieta única en el pacient amb risc cardiovascular Saber reconstruir una correcta història dietètica i nutricional | |
A21 |
Saber valorar i entendre el concepte dieta única en el pacient amb risc cardiovascular Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial Conèixer la fisiopatologia del dèficit de ferro, àcid fòlic i vitamina B12 i les recomanacions dietètiques en cada cas Conèixer les necessitats nutricionals en les diferents etapes i situacions fisiològiques de la vida Calcular dietes en funció de l'edat i diferents condicions fisiològiques de la vida Confeccionar dietes controlades en hidrats de carboni, greixos, proteïnes, elements minerals i modificació de la textura Conèixer les bases de l'alimentació vegetariana i diferents cultures | |
A23 |
Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial Conèixer la fisiopatologia del dèficit de ferro, àcid fòlic i vitamina B12 i les recomanacions dietètiques en cada cas Conèixer les necessitats nutricionals en les diferents etapes i situacions fisiològiques de la vida Calcular dietes en funció de l'edat i diferents condicions fisiològiques de la vida Confeccionar dietes controlades en hidrats de carboni, greixos, proteïnes, elements minerals i modificació de la textura Conèixer les bases de l'alimentació vegetariana i diferents cultures Planificar dietes equilibrades en funció de creences i cultures Conèixer les bases de l'educació alimentària dins de les activitats d'un dietista Saber reconstruir una correcta història dietètica i nutricional | |
Tipus B | Codi | Resultats d'aprenentatge |
B3 |
Reconeix les limitacions i punts dèbils en els seus processos i mètodes de treball | |
B4 |
Gestiona i organitza el treball i el temps d’ acord amb la planificació donada | |
B5 |
Identifica els objectius col·lectius del grup amb els seus propis | |
B7 |
Intervé de forma efectiva i transmet informació rellevant | |
B9 |
Ser capaç d'obtenir, utilitzar i interpretar la informació científica a partir de les fonts bibliogràfiques. | |
Tipus C | Codi | Resultats d'aprenentatge |
C2 |
Coneix el maquinari bàsic dels ordinadors Coneix el sistema operatiu com a gestor del maquinari i el programari com eina de treball Utilitza programari per a comunicació off-line: editors de textos, fulles de càlcul i presentacions digitals Utilitza programari per a comunicació on-line: eines interactives (web, moodle, blocs..), correu electrònic, fòrums, xat, vídeo-conferències, eines de treball col·laboratiu... | |
C4 |
Produeix un text oral gramaticalment correcte Produeix un text oral ben estructurat, clar i eficaç Produeix un text oral adequat a la situació comunicativa Produeix un text escrit gramaticalment correcte Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa |