Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau de Tècniques de Bioprocessos Alimentaris (2018) |
Assignatures |
QUÍMICA I ANÀLISI DELS ALIMENTS |
Metodologies |
DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | QUÍMICA I ANÀLISI DELS ALIMENTS | Codi | 20244124 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
9 | Obligatòria | Segon | AN |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Descripció | |
Activitats Introductòries | Presentació de l'assignatura i criteris d'avaluació. Establiment dels requisits mínims per assolir els coneixements de l'assignatura |
Sessió Magistral | Exposició teòrica dels continguts dels diferents temes de la matèria amb ajuda de projeccions, vídeos i altra documentació que es cregui oportuna |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària | Resolució de problemes, exercicis Plantejament, desenvolupament i ressolució de problemes relacionats amb els diferents temes de l'assignatura. Discussió dels resultats obtinguts en base a situacions reals. |
Pràctiques a laboratoris | Desenvolupar al laboratori diferents analítiques químiques necessàries pel correcte control i elaboració dels aliments. Per això caldrà buscar el protocol adequat la bibliografia, raonar la metodologia emprada i dur a terme l'anàlisi amb una mostra real. Les pràctiques impliquen portar al dia la llibreta del laboratori i entregar un informe final al finalitzar aquestes amb els resultats obtinguts i discussió dels mateixos |
Fòrums de debat | Discussió a classe o a través de forums on-line de temes actuals relacionats amb la composició i anàlisi d'aliments així com amb procediments analítics, alguns dels quals es podran desenvolupar en el laboratori |
Treballs | Elaboració de tasques de format curt relacionades amb la composició dels aliments iiels mètodes d'anàlisi estudiats. |
Atenció personalitzada | L'alumne pot fer les consultes que cregui convenients durant les hores de classe presencial i també fora d'aquestes. En aquest darrer supòsit es recomana concertar hora prèvia per tal d'assegurar la disponibilitat del professor. |