Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2014) |
Assignatures |
ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II | Codi | 19224110 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Segon | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
ELS ÀCIDS DEL VI i MÈTODES D'ANÀLISI | Els àcids del most i del vi: Acidesa total, acidesa volàtil i pH del vi. Determinació del pH. Determinació de l’acidesa total. Determinació de l’acidesa volàtil: Mètodes oficials i mètodes usuals. Determinació de l’àcid tartàric. Determinació enzimàtica dels àcids màlic, làctic i cítric. Determinació dels àcids màlic i làctic per cromatografia plana. |
ELS GLÚCIDS DEL VI i MÈTODES D'ANÀLISI | Sucres, pectines i gomes del most i del vi. Determinació dels sucres totals del most. Determinació dels sucres reductors del vi: Mètodes oficials i mètodes usuals. Determinació dels sucres per mètodes enzimàtics. Determinació de l’extracte sec. |
ELS ALCOHOLS DEL VI i MÈTODES D'ANÀLISI | Els alcohols del vi. Determinació del grau alcohòlic: Mètodes oficials i mètodes usuals Determinació química del l’etanol. Determinació del metanol per GC i per colorimetria. Determinació del glicerol. |
ELS ADDITIUS DEL VI i MÈTODES D'ANÀLISI | Antisèptics i antioxidants. Determinació del diòxid de sofre total i lliure. Càlcul del diòxid de sofre molecular. Determinació dels àcids ascòrbic i sòrbic. |
ALTRES COMPOSTOS DEL VI i MÈTODES D'ANÀLISI | -Matèria mineral del most i del vi. Determinació de les cendres i de l’alcalinitat de las cendres. -Color del vi: Paràmetres cromàtics. Determinació dels polifenols totals. -Determinació del nitrogen total i del nitrogen assimilable. |