Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2014) |
Assignatures |
CONTROL DE QUALITAT EN L'ELABORACIÓ DE VINS ESCUMOSOS |
Metodologies |
DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | CONTROL DE QUALITAT EN L'ELABORACIÓ DE VINS ESCUMOSOS | Codi | 19224205 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Descripció | |
Activitats Introductòries | Emmarcar la importància del control de qualitat en la elaboració dels vins escumosos per mètode tradicional |
Sessió Magistral | Els professors explicaran els conceptes bàsics de l'assignatura, quins són els punts claus per obtenir un escumós de qualitat en quatre punts essencials: la elaboració del vi, el control de qualitat en els materials secs que s'empren en el procés, l'èxit en el tiratge i la presa d'escuma, el final de proces incloent-ne el seguiment en el mercat. |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària | Com diagnosticar possibles problemes de tiratge, com controlar la qualitat dels productes i quines estratègies s'han d'adoptar. |
Pràctiques a laboratoris | Controls microbiologics en el procés. Seguiment de la 2ona fermentació. |
Pràctiques d’elaboració de vi, cervesa i cava | |
Atenció personalitzada | Resolució de dubtes del alumne |