Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2014) |
Assignatures |
EL VI COM A ALIMENT |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | EL VI COM A ALIMENT | Codi | 19224213 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Composició del vi des del punt de vista alimentari. Macro i microcomponents. Balanç energètic. Dosis moderades i excessives. 2. Paradoxa francesa. Estudis epidemiològics. 3. Perquè el vi produeix plaer. Metabolisme de l'alcohol 4. Toxicitat de l'alcohol 5. Absorció i metabolisme dels compostos fenòlics 6. Els compostos fenòlics com a antioxidants 7. Els compostos fenòlics com a molècules senyalitzadores i controladores del metabolisme. 8. Els compostos fenòlics i malalties cròniques 9. Components polèmics del vi. Sulfits, amines 10. Bases de dades i fonts d'informació. Interpretació de resultats. |