Guia docent Facultat de Química |
català |
Nutrició i Metabolisme (2012) |
Assignatures |
MICROCOMPONENTS DE LA DIETA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | MICROCOMPONENTS DE LA DIETA | Codi | 13675105 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Primer | Juny, Jul., Set. |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1.1. Minerals | Significat biològic dels components minerals. Classificació dels elements minerals. Biodisponibilitat. Absorció, transport i paper en el metabolisme. Especificitats de cada element. Estudi individualitzat de les seves funcions metabòliques. Estudi de les accions tòxiques dels diferents minerals. |
2. 2. Vitamines |
Significat biològic dels microcomponents orgànics dels éssers vius. Concepte de Vitamina, provitamina i vitámeros. Criteris per classificar les vitamines. Disponibilitat i metabolisme de les diferents vitamines en l'organisme. Altres substàncies que poden ser considerades com a vitamines. |