Guia docent Facultat de Química |
català |
Nutrició i Metabolisme (2012) |
Assignatures |
DISSENY I FORMULACIÓ DE NOUS ALIMENTS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | DISSENY I FORMULACIÓ DE NOUS ALIMENTS | Codi | 13675220 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Juny, Jul., Set. |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Principis de disseny de nous productes |
Bases teòriques i pautes per engegar el desenvolupament d'un nou producte |
2. Formulació i característiques organolèptiques |
2.1. Ingredients i processos que modifiquen el color 2.2. Ingredients i processos que modifiquen el gust i aroma 2.3. Ingredients i processos que modifiquen la textura 2.4. Ingredients i processos que modifiquen el so |
3. Conservació |
3.1. Conservants 3.2. Antioxidants 3.3. Fosfats |
4. Aliments i textura |
4.1. Reologia 4.2. Hidrocoloids |
5. Emulsions |
5.1. Greixos i olis 5.2. Emulsions i emulsionants |
6. Ingredients industrials |
6.1. Farina, midons i derivats del midó 6.2. Fibres 6.3. Proteïnes vegetals / Proteïnes làcties / Proteïnes animals |