Guia docent Facultat de Lletres |
català |
Antropologia Mèdica i Salut Global (2014) |
Assignatures |
ALIMENTACIÓ, SALUT I CULTURA |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2020_21 |
Assignatura | ALIMENTACIÓ, SALUT I CULTURA | Codi | 12835110 | |||||
Ensenyament |
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Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Primer | 2Q |
Continguts | Atenció personalitzada | Avaluació |
Fonts d'informació |
Bàsica | |
ATKINS, P. BOWLER, I.: Food in Society. Economy, culture, geography. Londres, Arnold, 2001. BEARDSWORTH, A. ; KEIL, T.: Sociology on the menu. An invitation to the study of food and society, Routledge, Londres, 1997 CAPLAN, P: Food, health and identity, Routledge, Londres, 1997. CONTRERAS, J. (comp.): Alimentación y cultura. Necesidades, gustos y costumbres, Barecelona, Universidad de Barcelona, 1995. CONTRERAS, J. ; GRACIA, M.: Alimentación y cultura. Perspectivas antropológicas, Barcelona, Ariel, 2005. COUNIHAN, C y VAN ESTERIK, P.: Food and cultures. A reader, Londres, Routledge, 2013. FISCHLER, C.: L'(H)omnivoro.El gusto, la cocina y el cuerpo , Barcelona, Anagrama, 1995. GERMOV, J. y WILLIAMS, L (ed): A sociology of food and nutrition, Oxford, Oxford University Press, 2009. GOODY, J.: Cocina, cocinas y clases, Ed. Gedisa, Barcelona, 2012. GRACIA, M. (coord.): Somos lo que comemos. Estudios de alimentación y cultura en España, Barcelona, Ariel, 2008. GRACIA-ARNAIZ, M. (ed.) Alimentación, salud y cultura: encuentros interdisciplinares. Tarragona, Publicacions URV (descàrrega gratuita), 2012. HARRIS, M: Bueno para comer, Madrid, Alianza Editorial , 2011 [1985]. MACBETH, H. y MAcCLANCY, J (eds.): Researching food habits. Methods and Problems, Berghahn Books, Oxford, 2004 MAURER, D. y SOBAL, J. (eds.) Eating agendas. Food and nutrition as a social problems, Aldine, Nueva York, 1996. MENNELL, S.; MURCOTT, A. y VAN OTTERLOO, A.H.: The sociology of food. Eating, diet and culture, Londres, SAGE Publications, 1992. MURCOTT, A.; BELASCO, W.; JACKSON, P. (eds.) The Handbook of Food Research PIAGGIO, L.R. y SOLANS, M. (2014) Enfoques socioculturales de la alimentación. Buenos Aires: Librería Akadia Editorial POULAIN, J.P. Dictionnaire des cultures alimentaires. París. P.U.F. Quadrige dicos poche. 2012. POULAIN, J.P: Sociologies de l'alimentation, Presses Universitaires de France, Paris, 2002. WARDE, A: Consumption, food and taste: culinary antimonies and commodity, Londres, Sage, 1997. WATSON,J. KLEIN, J. The handbook of Anthropology of food, Londres: Bloomsbury, 2014. |
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Complementària | |