Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
ALTRES MICROORGANISMES D'INTERÈS EN ENOLOGIA I VITICULTURA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2020_21 |
Assignatura | ALTRES MICROORGANISMES D'INTERÈS EN ENOLOGIA I VITICULTURA | Codi | 19625209 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1.- Microbiologia del sol 2.- Control biològic de plagues i malalties a la vinya 3.- Altres microorganismes no implicats en els processos fermentatius |
1.1.- El sòl com nínxol ecològic (1 hora) 1.2.- Microorganismes del sòl (1 hora) 1.3.- Bacteris fotosintètics i fixadors del nitrogen (1 hora) 1.4.- Micorizes (1 hora) 1.5.- Bacteris i fongs patògens de la vinya residents al terra (2 hores) 2.1.- Bacteris emprats en el control biològic de plagues i malalties (2 hores) 2.2.- Fongs com agents pel biocontrol de plagues i malalties de la vinya (2 hores) 2.3. Els virus com a patògens i agents de control biològic (2 hores) 3.1.- Bacteris alterants del procés fermentatiu: els picats làctics i acètics (2 hores) 3.2.- Llevats i fongs filamentosos implicats en el deteriorament de les propietats organolèptiques dels vins: gust de suro. (1 hora) |