Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
QUÍMICA I FÍSICA APLICADA |
DADES IDENTIFICATIVES | 2020_21 | |||||||||||||||||
Assignatura (*) | QUÍMICA I FÍSICA APLICADA | Codi | 14224005 | |||||||||||||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||||||||||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | Horaris i dates d'examen | |||||||||||||
6 | Formació bàsica | Primer | 1Q |
|||||||||||||||
Modalitat i llengua d'impartició | Veure grups activitat | |||||||||||||||||
Prerequisits | ||||||||||||||||||
Departament | Bioquímica i Biotecnologia Ciències Mèdiques Bàsiques |
|||||||||||||||||
Coordinador/a |
|
Adreça electrònica | miguelangel.montero@urv.cat m.salvado@urv.cat maria.cros@urv.cat elena.prieto@urv.cat juanjose.morant@urv.cat aznar.leon@urv.cat nuria.amigo@urv.cat |
|||||||||||||||
Professors/es |
|
|||||||||||||||||
Web | ||||||||||||||||||
Descripció general i informació rellevant |
A causa de l’emergència sanitària provocada per la COVID-19 poden haver-hi canvis en la docència, avaluació i calendaris del curs 2020-21. Aquests canvis s’informaran a l’espai Moodle de cada assignatura. En aquesta assignatura, depenent de la situació sanitària vigent, s’aplicaran metodologies adaptatives que s’aniran programant i informant oportunament: en termes generals, es prioritzarà sempre que sigui possible la realització de classes presencials. Alternativament, segons el grau de presencialitat permès a l’aula: a) Si es permet un aforament del 50% o superior: Les classes teòriques seran classes magistrals mixtes amb horari programat, és a dir, una part de l’alumnat assistirà presencialment a l’aula i la resta d’estudiants seguiran la classe simultàniament per videoconferència. Pel que fa a les classes de seminaris l’assistència a les sessions serà presencial i obligatòria d’acord amb els grups de seminari assignats. b) Si no es permet un aforament del 50% o superior: La docència es farà mitjançant classes inverses. És a dir, la transferència de continguts es farà fora l’aula prèviament i de forma no presencial (vídeos, textos, etc.) i s’utilitzarà el temps de classe presencial per reforçar els conceptes teòrics més complexos i per dur a terme les classes més pràctiques. En tot cas, i atenent a la inevitable imprevisibilitat, es desenvoluparà una planificació adaptativa on, tema a tema i setmana a setmana, s’anirà informant quina serà l’estratègia metodològica concreta seguida per a les properes sessions. Aquesta informació està subjecta a possibles canvis per adaptar-se a la situació sanitària, que seran informats puntualment. La Física aplicada a la Nutrició aplica els conceptes, les lleis, els models, els agents i els mètodes propis de la Física en l’aprenentatge i el coneixement de les magnituds i unitats relacionades amb els fenòmens físics estudiats, dels principals fenòmens físics en que es basa la tecnologia dels aliments i de les fonts productores de les energies utilitzades tant per al tractament com per a la conservació dels aliments.
Addicionalment es treballen els fonaments de l’estructura de la matèria i les seves propietats, així con els mecanismes de transmissió d’energia, els estats de la matèria, les relacions entre les seves transicions i les magnituds termodinàmiques associades.
També es presentaran els principis bàsics de química d'una forma orientada a les bases químiques de la nutrició i dietètica i a la química dels aliments. Introduir les bases de la química analítica i de la reactivitat dels grups funcionals presents en els aliments. |
|||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |