Guia docent Facultat de Química |
català |
Grau en Bioquímica i Biologia Molecular (2009) |
Assignatures |
BIOQUÍMICA DE LA NUTRICIÓ |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2021_22 |
Assignatura | BIOQUÍMICA DE LA NUTRICIÓ | Codi | 13214118 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Tercer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica |
Ángel Gil Hernández, Tratado de Nutrición, Tomo 1. Bases fisiológicas y bioquímicas de la Nutrición, 3, 2017 Ángel Gil Hernández, Tratado de Nutrición. Tomo 2. Bases Moleculares de la Nutrición, 3, 2017 |
Complementària |
ALEMANY, M., Obesidad y nutrición, Alianza Editorial, Madrid 1992 ALEMANY, M, Enciclopedia de las Dietas y la Nutrición, 2 edició. Ed. Planeta, Barcelona, 1999 BJÖRNTORP, P., BRODOFF, B.N, Obesity., J.B. Lippincott Co., Philadelphia, 1992 COMBS, G.F, The Vitamins, Academic Press, San Diego, 1998 ENSMINGER , A. H, Foods & nutrition encyclopedia, 2nd ed . CRC, Boca Raton, Florida, 1994 GARCÍA SEGOVIA, P, MARTÍNEZ MONZO, Nutrición humana, , 2001 GARROW, J. S. i W. P. T. JAMES , Human nutrition and dietetics, 9th ed., Churchill Livingstone, Edinbourgh, 1994 HERNÁNDEZ RODRÍGUEZ, M. i SASTRE GALLEGO A., Tratado de nutrición, Díaz de Santos, Madrid, 1999 LINDER, M.C, Nutrición: aspectos bioquímicos, metabólicos y clínicos, Eunsa, Pamplona, 1988 MACRAE, R., SADLER, M.J., Encyclopaedia of food science, food technology and nutrition. 8 volums, Academic Press, London, 1993 MARTÍNEZ, J.A.: , Fundamentos teórico-prácticos de nutrición y dietética, McGraw-Hill Interamericana, Madrid, 1998 MAS, A., AZCUÉ, J., Metales en sistemas biològicos. Colección LCT nº 74, romociones y Publicaciones Univeritarias, Barcelona, 1993 MATAIX VERDÚ, J, utrición y alimentación humana, 2 volums, Editorial Díaz de Santos, 2002 MERTZ, W., Trace elements in human and animal nutrition. Vols. 1 i 2, Academic Press, San Diego, 1982 MORRISON, G., HARK L., Medical nutrition and disease. 2nd ed. Malden, Mas Blackwell Science cop., 1999 PHIPPS, D.A., Metals and metabolism, Clarendon Press, Oxford, 1976 SADLER, M., Encyclopedia of human nutrition (3 vol), , 1999 SERRA, L., Nutrición y salud pública métodos, bases científicas y aplicaciones, Masson, Barcelona, 1995 SORIGUER ESCOFET, F.J.C., La Obesidad, Díaz de Santos, Madrid, 1994. UNDERWOOD, E.J., Trace elements in human and animal nutrition, Academic Press, New York, 1977 THOMPSON, J I MANORE, M, Nutrition: An applied approach, Pearson Education Inc., Benjamin Cummings, 2005 VÁZQUEZ, C., A.I. DE COS, C. LÓPEZ-NOMDEDEU, Alimentación y nutrición manual teórico-práctico, Madrid Díaz de Santos cop., 1998 WATERLOW, J.C., Protein-energy malnutrition, Edward Arnold, London, 1992 |