2021_22
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
Begudes Fermentades (2014)
 Assignatures
  ALTRES MICROORGANISMES D'INTERÈS EN ENOLOGIA I VITICULTURA
   Continguts
Tema Subtema
1.- Microbiologia del sol

2.- Control biològic de plagues i malalties a la vinya

3.- Altres microorganismes no implicats en els processos fermentatius
1.1.- El sòl com nínxol ecològic (1 hora)

1.2.- Microorganismes del sòl (1 hora)

1.3.- Bacteris fotosintètics i fixadors del nitrogen (1 hora)

1.4.- Micorizes (1 hora)

1.5.- Bacteris i fongs patògens de la vinya residents al terra (2 hores)

2.1.- Bacteris emprats en el control biològic de plagues i malalties (2 hores)

2.2.- Fongs com agents pel biocontrol de plagues i malalties de la vinya (2 hores)

2.3. Els virus com a patògens i agents de control biològic (2 hores)

3.1.- Bacteris alterants del procés fermentatiu: els picats làctics i acètics (2 hores)

3.2.- Llevats i fongs filamentosos implicats en el deteriorament de les propietats organolèptiques dels vins: gust de suro. (1 hora)