Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris (2017) |
Assignatures |
PROTECCIÓ DE CULTIUS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2021_22 |
Assignatura | PROTECCIÓ DE CULTIUS | Codi | 20234109 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Quart | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. PROTECCIÓ DE CULTIUS. ASPECTES GENERALS. | 1. Introducció: danys biòtics i abiòtics; plaga i malaltia; mala herba; paràsit i patogen. 2. Grans Grups d'organismes que causen plagues i malalties als cultius. |
2. LA PROTECCIÓ DELS CULTIUS CONTRA ELS ORGANISMES NOCIUS. | 1. Les diferents estratègies de control en la protecció de cultius: la protecció convencional, integrada i ecològica. 2. Mesures i mètodes de protecció fitosanitària dels cultius. |
3. ELS PRODUCTES FITOSANITARIS. | 1. Els productes fitosanitaris: conceptes generals. 2. Mètodes d'aplicació de fitosanitaris, normativa i legislació. |
4. LES PLAGUES DELS CULTIUS. | 1. Principals mol•luscs i vertebrats que causen pèrdues als cultius. 2. Principals insectes que afecten els cultius. 3. Els àcars paràsits i els fitoseïds. |
5. LES MALALTIES DELS CULTIUS. | 1. Els fongs. Principals oomicots i fongs veritables que ocasionen danys als cultius. 2. Els nematodes que causen malalties. 2. Els bacteris i fitoplasmes fitopatògens. 3. Els virus. |
6. LES MALES HERBES DELS CULTIUS. | 1. Les males herbes associades als cultius. Principals caracteristiques de la flora adventícia. 2. Classificació de les males herbes. L'alel•lopatia. 3. El control de les males herbes. |