Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau en Tècniques de Bioprocessos Alimentaris (2018) |
Assignatures |
FONAMENTS DE BIOQUÍMICA I BIOLOGIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2021_22 |
Assignatura | FONAMENTS DE BIOQUÍMICA I BIOLOGIA | Codi | 20244007 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Formació bàsica | Primer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Introducció de l'assignatura |
|
Bloc I: Bioquímica | Tema 1. Aproximació bioquímica a l'estudi de la vida Tema 2. Bioquímica estructural. Els components de la matèria viva i la relació estructura-funció. Tema 3. Metabolisme i els cicles principals. Glicòlisi, Cicle de Krebs, Fosforilació oxidativa, Fermentació i Fotosíntesi. Tema 4. Genètica molecular. Processos i molècules que emmagatzemen i transmeten la informació biològica. |
Bloc II: Biologia | Tema 5. Característiques dels éssers vius. Nivells d'organització. Organització i components cel.lulars. Cicle cel.lular i cicles biològics. Tema 6. Classificació dels organismes. Procariotes: principals característiques i tipus. Tema 7. Els eucariotes. Origen. Principals característiques i grans grups de protistes. Tema 8: Principals característiques i grans grups de fongs. Tema 9: Principals característiques i grans grups de plantes. Tema 10: Tema 8: Principals característiques i grans grups d'animals. |