Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau en Biotecnologia (2009) |
Assignatures |
QUÍMICA II |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2022_23 |
Assignatura | QUÍMICA II | Codi | 19204010 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Formació bàsica | Primer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1.- Gasos | Gasos |
2.- 1er principi de la termodinàmica | Variables i funcions d’estat. Calor, treball i primer principi de la termodinàmica. Entalpia i termoquímica. |
3.- 2on i 3er principis de la termodinàmica | Segon principi de la termodinàmica i entropia. Funcions G i A i criteris d’espontaneïtat. Canvis de fase. Equilibri químic. Equilibri en fase gas. |
4.- Cinètica | Velocitat de reacció i equació de velocitat. Equacions integrades de cinètiques senzilles. Influència de la temperatura en la velocitat de reacció. Mecanismes de reacció. Catàlisi. |
5.- Equilibri en dissolució | Equilibri àcid-base en medi aquós. Solucions amortidores. Càlcul de pH. Introducció als mètodes volumètrics. Valoració àcid-base. Indicadors. Equilibri d’oxidació-reducció. Potencial redox i equació de Nernst. Volumetries redox. Indicadors redox. Equilibri de formació de complexos. Equilibri de precipitació. |