Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau en Enologia (2014) |
Assignatures |
OPERACIONS BÀSIQUES |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2022_23 |
Assignatura | OPERACIONS BÀSIQUES | Codi | 19224101 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Segon | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
TEMA 1: CONCEPTES GENERALS. Enginyeria de processos. Operacions unitàries. Unitats i conversions. Sistemes d'unitats. Estequiometria i relacions de composició. Conceptes físic químics. Equilibri de fases. | |
TEMA 2: BALANÇOS MACROSCÒPICS DE MATÈRIA. Concepte de balanç. Llei de conservació de la matèria. Graus de llibertat. Solució de problemes de balanços de matèria en estat estacionari. Sistemes complexos: presència de recirculacions, bypass i purgues. | |
TEMA 3: OPERACIÓ BÀSICA QUÍMICA: LA REACCIÓ QUÍMICA. Conceptes generals. Reactors ideals. | |
TEMA 4: BALANÇOS MACROSCÒPIcS D'ENERGIA. Introducció. Primer principi de termodinàmica. Aplicació a l'estudi energètic de processos. Aplicació a la circulació de fluids. | |
TEMA 5: OPERACIONS BÀSIQUES. Funcionament i aplicacions |