Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
MALTA I TECNOLOGIA DEL MALT |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2022_23 |
Assignatura | MALTA I TECNOLOGIA DEL MALT | Codi | 19625217 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Primer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1.- Els cereals en l'elaboració de cervesa; l'ordi | Intorducció a l'ús de cereals per fer cervesa. Varietats i cultiu de l'ordi. Morofologia del gra i composició |
2.- Etapes del procés de maltatge | Recepció del gra i neteja. Amarat. Germinació i torrat. |
3.- Tipus de malts | Descripció de diferents tipusde malts repscte al seu procés d'obtenció i propietats. |
4.- El llúpol | Introducció al llúpol. Història i cultiu. Parts de la planta de llúpol i formes disponibles del llúpol per a l'ús en cerveseria. |
5.- Propietats i anàlisi del malt i llúpol. | Anàlisi del gra cru de cereal i el gra maltat, així com el seu most congrés. Anàlisi del llúpol. |
6.- Tecnologia del maltatge | Tecnologia disponible i processos emprats en el maltatge |