Guia docent Facultat de Química |
català |
Grau en Bioquímica i Biologia Molecular (2009) |
Assignatures |
ALIMENTACIÓ FUNCIONAL I PERSONALITZADA |
DADES IDENTIFICATIVES | 2023_24 | |||||||||||||||||
Assignatura (*) | ALIMENTACIÓ FUNCIONAL I PERSONALITZADA | Codi | 13214222 | |||||||||||||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||||||||||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | Horaris i dates d'examen | |||||||||||||
6 | Optativa | Quart | 1Q |
|||||||||||||||
Modalitat i llengua d'impartició | ||||||||||||||||||
Prerequisits | ||||||||||||||||||
Departament | Bioquímica i Biotecnologia |
|||||||||||||||||
Coordinador/a |
|
Adreça electrònica | enrique.calvo@urv.cat franciscaisabel.bravo@urv.cat |
|||||||||||||||
Professors/es |
|
|||||||||||||||||
Web | ||||||||||||||||||
Descripció general i informació rellevant |
El temari que s'impartirà a l'assignatura permetrà a l'alumne conèixer les propietats dels ingredients bioactius i la seva funció en l'organisme. Avaluar la seva funcionalitat. Conèixer la legislació vigent sobre aliments funcionals i la percepció del consumidor. Discutir temes d'actualitat en nutrició. A més, els donará una visió general sobre l’evolució de la nutrició i la dietètica, i contextualitzar aquesta evolució en la societat actual on s’han produït importants avenços científico-tecnològics que permeten prevenir i diagnosticar patologies però, d’altra banda es veu sotmesa a una “sobrecàrrega calòrica”. Es presentaran les composicions d’algunes de les dietes actuals, així com els possibles beneficis que poden presentar en la salut. |
|||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |