Guia docent Facultat de Química |
català |
Doble tit. de grau en Biotecnologia i en Bioquímica i Biol. Molecular(2014) |
Assignatures |
ENZIMOLOGIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2023_24 |
Assignatura | ENZIMOLOGIA | Codi | 13904103 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Segon | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Introducció | Introducció als enzims. Perspectiva històrica. Característiques principals dels enzims. Cofactors. Nomenclatura i classificació dels enzims. |
2. Cinètica enzimàtica | Definició de velocitat de reacció química. Mesura de l'activitat enzimàtica. Reaccions d'un substrat. Inhibició enzimàtica. Efectes del pH i la temperatura. Reaccions de més d’un substrat. |
3. Purificació enzimàtica | Objectius. Estratègies de purificació enzimàtica. Mètodes de separació. Seguiment de la purificació. Exemples de purificació. |
4. Introducció als mecanismes d'acció enzimàtica | Bases de la catàlisis. Exemples de mecanismes enzimàtics. Ribozims |
5. Control de l'activitat enzimàtica | Mecanismes de regulació de l'activitat enzimàtica. Cooperativitat i al·losterisme. |