Grado en Nutrición Humana y Dietética (2010) |
Asignaturas |
DIETÉTICA |
Resultados de aprendizaje |
DATOS IDENTIFICATIVOS | 2023_24 |
Asignatura | DIETÉTICA | Código | 14224104 | |||||
Titulación |
|
Ciclo | 1º | |||||
Descriptores | Cr.totales | Tipo | Curso | Periodo | ||||
12 | Obligatoria | Segundo | AN |
Competencias | Resultados de aprendizaje | Contenidos |
Planificación | Metodologías | Atención personalizada |
Evaluación | Fuentes de información | Recomendaciones |
Tipo A | Código | Resultados de aprendizaje |
A4 |
Identificar les racions alimentàries comuns així com el pes dels aliments Confeccionar dietes controlades en hidrats de carboni, greixos, proteïnes, elements minerals i modificació de la textura Analitzar l'absorció del greix segons les coccions | |
A7 |
Identificar les racions alimentàries comuns així com el pes dels aliments Saber reconstruir una correcta història dietètica i nutricional | |
A8 |
Saber com s'ha de plantejar l'abordatge dietètic en l'obesitat, la diabetis tipus 1 i tipus 2, la hipertensió i la dislipèmia Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial Conèixer la fisiopatologia del dèficit de ferro, àcid fòlic i vitamina B12 i les recomanacions dietètiques en cada cas Conèixer les necessitats nutricionals en les diferents etapes i situacions fisiològiques de la vida Identificar les racions alimentàries comuns així com el pes dels aliments Manejar les taules de composició d'aliments per tal de calcular i verificar el contingut nutricional d'una dieta Confeccionar diferents menús i receptes Analitzar l'absorció del greix segons les coccions | |
A9 |
Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial | |
A10 |
Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial Conèixer les bases de l'alimentació vegetariana i diferents cultures Planificar dietes equilibrades en funció de creences i cultures | |
A18 |
Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial | |
A19 |
Saber com s'ha de plantejar l'abordatge dietètic en l'obesitat, la diabetis tipus 1 i tipus 2, la hipertensió i la dislipèmia Comprendre la importància de la dieta per al tractament de l'obesitat, tant en adults com en nens, i saber identificar els avantatges i els inconvenients de les diferents dietes hipocalòriques Saber valorar i entendre el concepte dieta única en el pacient amb risc cardiovascular Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial | |
A20 |
Saber valorar i entendre el concepte dieta única en el pacient amb risc cardiovascular Saber reconstruir una correcta història dietètica i nutricional | |
A21 |
Saber valorar i entendre el concepte dieta única en el pacient amb risc cardiovascular Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial Conèixer la fisiopatologia del dèficit de ferro, àcid fòlic i vitamina B12 i les recomanacions dietètiques en cada cas Conèixer les necessitats nutricionals en les diferents etapes i situacions fisiològiques de la vida Calcular dietes en funció de l'edat i diferents condicions fisiològiques de la vida Confeccionar dietes controlades en hidrats de carboni, greixos, proteïnes, elements minerals i modificació de la textura Conèixer les bases de l'alimentació vegetariana i diferents cultures | |
A23 |
Saber calcular la dieta específica i saber fer unes recomanacions generals i específiques per al pacient amb sobrepès i obesitat, diabetis tipus 1 i 2, dislipèmia i hipertensió arterial Conèixer la fisiopatologia del dèficit de ferro, àcid fòlic i vitamina B12 i les recomanacions dietètiques en cada cas Conèixer les necessitats nutricionals en les diferents etapes i situacions fisiològiques de la vida Calcular dietes en funció de l'edat i diferents condicions fisiològiques de la vida Confeccionar dietes controlades en hidrats de carboni, greixos, proteïnes, elements minerals i modificació de la textura Conèixer les bases de l'alimentació vegetariana i diferents cultures Planificar dietes equilibrades en funció de creences i cultures Conèixer les bases de l'educació alimentària dins de les activitats d'un dietista Saber reconstruir una correcta història dietètica i nutricional | |
Tipo B | Código | Resultados de aprendizaje |
CT4 |
RA1. Identificar el propi rol dins del grup i conèixer els objectius i tasques del grup. (Context) RA2. Comunicar i actuar dins del grup per facilitar la cohesió i el rendiment. (Comunicació) RA3. Comprometre’s amb les tasques i l’agenda del grup. (Compromís) RA4. Col·laborar dins del grup en un bon clima de treball i en la resolució de problemes. (Col·laboració) | |
Tipo C | Código | Resultados de aprendizaje |