2023_24
Guía docente 
Facultad de Medicina y Ciencias de la Salud
A A 
castellano 
Grado en Nutrición Humana y Dietética (2010)
 Asignaturas
  DIETÉTICA
   Contenidos
tema Subtema
PRINCIPIS GENERALS 1. Introducció a l’assignatura. Concepte de dietètica i dietoteràpia. Hàbits alimentaris i factors determinants . Definicions, camp d’actuació. Funcions del dietista-nutricionista en la nostra societat. Comportament alimentari. Factors fisiològics, físics, econòmics i socioculturals.
2. Valor nutritiu dels diferents grups d'aliments.
3. Etiquetatge nutricional obligatori i frontal dels aliments.
4. Taules de composició d'aliments
5. Recomanacions nutricionals.
APLICACIÓ DE LA DIETÈTICA A LES DIFERENTS ESTATS FISIOLÒGICS DE LA VIDA
6. Dieta durant l’embaràs.

7. Dieta durant la lactància.

8. Dieta durant el primer any de vida.

9. Dieta durant la infància.

10. Dieta durant l'adolescència.

11. Alimentació i menopausa.

12. Dieta i tercera edat.

13. Alimentació i esport.
DIETA I FACTORS SOCIO-CULTURALS 14. Dieta vegetariana. Deficiències nutricionals usuals. Recomanacions dietètiques. Aliments per a vegetarians. Piràmides alimentàries per a vegetarians. Planificació dietètica.

15. Dietes alternatives: anàlisis i crítiques.
CONFECCIÓ DE DIETES CONTROLADES I APLICACIÓ DE LA DIETÈTICA
16. Dietes controlades en energia

17. Dietes controlades en hidrats de carboni.

18. Dietes controlades en fibra dietètica.

19. Dietes segon l'índex glicèmic

20. Dietes controlades en proteïnes.

21. Dietes controlades en greixos

22. Dietes controlades en elements minerals.

23. Dietes controlades en més d'un nutrient.

24. Introducció a les dietes terapèutiques. Confecció de dietes amb modificació de textura.

25. Dietes hospitalàries.
CONEIXEMENT DELS ALIMENTS: Al laboratori de tècniques culinàries 26. Pesos, Racions alimentàries i unitats d'intercanvis.
27. Absorció de greixos en les coccions.
28. Canvis de textures de les preparacions.
CONFECCIÓ DE DIETES A TRAVÉS DE TICs 29. Dieta hipercalòrica
30. Dieta controlada per més d'un nutrient.