Educational guide School of Chemical Engineering |
english |
Bachelor's Degree in Food Bioprocess Engineering (2017) |
Subjects |
CROP PROTECTION |
Contents |
IDENTIFYING DATA | 2023_24 |
Subject | CROP PROTECTION | Code | 20234109 | |||||
Study programme |
|
Cycle | 1st | |||||
Descriptors | Credits | Type | Year | Period | ||||
3 | Compulsory | Fourth | 2Q |
Competences | Learning outcomes | Contents |
Planning | Methodologies | Personalized attention |
Assessment | Sources of information | Recommendations |
Topic | Sub-topic |
1. PROTECCIÓ DE CULTIUS. ASPECTES GENERALS. | 1. Introducció: danys biòtics i abiòtics; plaga i malaltia; mala herba; paràsit i patogen. 2. Grans Grups d'organismes que causen plagues i malalties als cultius. |
2. LA PROTECCIÓ DELS CULTIUS CONTRA ELS ORGANISMES NOCIUS. | 1. Les diferents estratègies de control en la protecció de cultius: la protecció convencional, integrada i ecològica. 2. Mesures i mètodes de protecció fitosanitària dels cultius. |
3. ELS PRODUCTES FITOSANITARIS. | 1. Els productes fitosanitaris: conceptes generals. 2. Mètodes d'aplicació de fitosanitaris, normativa i legislació. |
4. LES PLAGUES DELS CULTIUS. | 1. Principals mol•luscs i vertebrats que causen pèrdues als cultius. 2. Principals insectes que afecten els cultius. 3. Els àcars paràsits i els fitoseïds. |
5. LES MALALTIES DELS CULTIUS. | 1. Els fongs. Principals oomicots i fongs veritables que ocasionen danys als cultius. 2. Els nematodes que causen malalties. 2. Els bacteris i fitoplasmes fitopatògens. 3. Els virus. |
6. LES MALES HERBES DELS CULTIUS. | 1. Les males herbes associades als cultius. Principals caracteristiques de la flora adventícia. 2. Classificació de les males herbes. L'alel•lopatia. 3. El control de les males herbes. |