Guia docent Facultat de Medicina i Ciències de la Salut |
català |
Grau en Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
TECNOLOGIA CULINÀRIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2023_24 |
Assignatura | TECNOLOGIA CULINÀRIA | Codi | 14224103 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Tercer | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Introducció | Conceptes bàsics Terminologia culinaria |
Mise en place | Descripció Elaboració de receptes i fitxes de producció Pràctica en diferents grups d'aliments |
Tècniques culinaries | Descripció Pràctica de coccions utilitzant tot tipus d'aliments |
Fondos i salses | Descripció Pràctica en la realització de fondos, lligams i salses bàsiques |
Aliments de mercat i supermercat | Descripció dels grups d'aliments, amb diferents aplicacions culinaries. Conèixer ingredients i productes per elaborar receptes concretes. Pràctica dels grups d'aliments utilitzant diferents tipus de coccions. Aliments alternatius. |
Cuina i dietoteràpia | Descripció de la patologia amb la modificació culinaria més adient. Exemples de receptes. Pràctica de receptes aplicades a patologies concretes |
Cuina d'altres cultures | Receptes característiques d'altres cultures i alguns dels seus aliments més característics. |