Educational guide School of Chemical Engineering |
english |
Bachelor's Degree in Food Bioprocess Technology (2018) |
Subjects |
FUNDAMENTOS DE MICROBIOLOGÍA DE ALIMENTOS |
Contents |
IDENTIFYING DATA | 2023_24 |
Subject | FUNDAMENTOS DE MICROBIOLOGÍA DE ALIMENTOS | Code | 20244123 | |||||
Study programme |
|
Cycle | 1st | |||||
Descriptors | Credits | Type | Year | Period | ||||
6 | Compulsory | Second | 2Q |
Competences | Learning outcomes | Contents |
Planning | Methodologies | Personalized attention |
Assessment | Sources of information | Recommendations |
Topic | Sub-topic |
1.- Fonaments de microbiologia general. |
1.1.- Concepte de micoorganisme 1.2.- Diversitat microbiana 1.3.- Dinàmica de les poblacions microbianes |
2.- Desenvolupament de la microbiologia dels aliments. | 1.1.- Introducció a la microbiologia dels aliments 1.2.- Antecedents històrics |
3.- Condicions que influeixen en el desenvolupament dels microorganismes als aliments. Contaminació dels aliments. |
3.1. Fonts naturals. 3.2. Contaminació dels aliments durant la seva manipulació i industrialització. |
4.- Microorganismes associats als aliments. |
4.1. Microbiota inicial. 4.2. Microorganismes patògens. 4.3. Microorganismes productors d'alteracions. 4.4. Metodologia de la presa i processament de les mostres. Tècniques de recompte i identificació de microorganismes. 4.5. Tècniques moleculars aplicades a l'anàlisi microbiològica dels aliments. 4.6. Tècniques ràpides d'identificació dels microorganismes als aliments. |
5.- Principis generals de l'alteració dels aliments. |
5.1. Criteris de comestibilitat. 5.2. Causes d'alteració. 5.3. Classificació dels aliments segons la facilitat amb què s'alteren. 5.4. Factors que determinen el nombre i la classe de microorganismes als aliments. 5.5. Factors que influeixen en el creixement microbià als aliments. 5.6. Canvis causats pels microorganismes. 5.7. Factors intrinsecs i extrinsecs. |
6.- Principis generals de la conservació dels aliments. | 6.1. Asèpsia. 6.2. Eliminació dels microorganismes. 6.3. Manteniment de les condicions anaeròbies. |
7.- Virus i aliments |
7.1. Característiques generals dels virus 7.2. Classificació dels virus 7.3. Tècnica de detecció dels virus als aliments 7.4. Principals grups de virus relacionats amb els aliments |