2018_19
Guia docent 
Facultat de Lletres
A A 
català 
Antropologia Mèdica i Salut Global (2014)
 Assignatures
  CONTROVÈRSIES ALIMENTÀRIES: SUBJECTES, PRÀCTIQUES I DISCURSOS
DADES IDENTIFICATIVES 2018_19
Assignatura (*) CONTROVÈRSIES ALIMENTÀRIES: SUBJECTES, PRÀCTIQUES I DISCURSOS Codi 12835118
Ensenyament
Antropologia Mèdica i Salut Global (2014)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període Horaris i dates d'examen
5 Obligatòria Segon 1Q
Modalitat i llengua d'impartició Veure grups activitat
Prerequisits
Departament Antropologia, Filosofia i Treball Social
Coordinador/a
GRACIA ARNAIZ, MARIA ISABEL
Adreça electrònica mabel.gracia@urv.cat
Professors/es
GRACIA ARNAIZ, MARIA ISABEL
Web
Descripció general i informació rellevant En l'actualitat, les agendes polítiques estan plenes de temes que posen super atenció en l'alimentació i que, per sumi transcendència, estan siéndo analitzats per diferents disciplines. Des de l'antropologia s'ha senyalat Alguns traços paradoxals del sistema alimentari agroindustrial que convé afrontar. Encara que, per una part, en Alguns Països del planeta aquest sistema ha afavorit la disminució de les diferències socials en el consum i l'augment de la seguretat alimentària, d'altra banda ha Augmentat les incerteses sobre la innocuïtat dels aliments processats i les controvèrsies por els alts costes mediambientals i socials associats. Es tracta d'un sistema que a més accentuar, no sense tensions i oposició, els processos de globalització de productes i cuines, la intensificació de la producció i acumulació d'aliments i la diversificació de menjar en Mercats i taules, alhora que coexisteix amb i contribueix a la malnutrició de milions de persones ja sumi manca de sobirania alimentària. En aquesta assignatura es presentaran Treballs que, des de diferents perspectives, emfatitzen aquestes paradoxes abordant les diverses causes que les provoquen, així com els Efectes que tenen en l'alimentació quotidiana. Es tracta d'estudis que, Prenent en Compte a diferents actors socials, donen compte de les múltiples pràctiques i els discursos generats a consecuència de processos com la individualització, mercantilització, la medicalització o la precarització econòmica que han Atès pas tant a Fenòmens d'especialització i particularització de la producció i consum alimentari por MOTIUS religiosos, ètic-ideològics, Econòmics 01:00 ecològics com a formes d'estandardització alimentària provocada per la Creixent globalització i interconnexió transnacional.
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent