Guia docent Facultat de Química |
català |
Grau de Bioquímica i Biologia Molecular (2009) |
Assignatures |
BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2015_16 |
Assignatura | BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS | Codi | 13214204 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Conceptes genèrics |
1.1 Nutrients, aliments i organismes que regulen els aliments. |
2. Components dels aliments i la seva funcionalitat | 2.1. Sucres, polisacàrids i fibra. Reaccions d'enfosquiment. 2.2. Lipids i reaccions d'oxidació. 2.3. Proteïnes: aminoàcids essencials i tipus de proteïnes. 2.4. Minerals i vitamines 2.5. Aigua: propietats i disponibilitat |
3. Taules de composició dels aliments i la seva classificació | 3.1. Definició. Contingut calòric dels aliments. 3.2. Terminologia i sistemes de classificació dels aliments. |
4. Característiques, composició i transformacions bioquímiques dels aliments. | 4.1. Aliments d'origen vegetal. 4.2. Aliments d'origen animal. 4.3. Olis i greixos. |
5. Seguretat alimentària | 5.1. Avaluació de la toxicitat. 5.2. Tòxics naturals. 5.3. Contaminació biològica i química 5.4. Al·lèrgies alimentàries 5.5. Additius 5.6. Traçabilitat |