2011_12
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Medicina (1994)
 Assignatures
  PATOLOGIA DE LA NUTRICIÓ I DIETÈTICA CLÍNICA
DADES IDENTIFICATIVES 2011_12
Assignatura (*) PATOLOGIA DE LA NUTRICIÓ I DIETÈTICA CLÍNICA Codi 14012108
Ensenyament
Medicina (1994)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període Horaris i dates d'examen
4.5 1.8 2.7 Obligatòria Quart Segon
Modalitat i llengua d'impartició Veure grups activitat
Prerequisits
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
SALAS SALVADÓ, JORGE
Adreça electrònica rafaeljuan.balanza@urv.cat
joan.quilez@urv.cat
nancy.babio@urv.cat
jordi.salas@urv.cat
francesc.blanch@urv.cat
annamaria.bonada@urv.cat
nuria.ibarrola@urv.cat
cristina.molina@urv.cat
monicaconsol.baldrich@urv.cat
Professors/es
BALANZA ROURE, RAFAEL JUAN
QUILEZ GRAU, JUAN
BABIO SÁNCHEZ, NANCY ELVIRA
SALAS SALVADÓ, JORGE
BLANCH LLAO, FRANCISCO JAVIER
BONADA SANJAUME, ANNA MARIA
IBARROLA JURADO, NURIA
MOLINA LLAURADÓ, CRISTINA MISERICÒRDIA
BALDRICH MORA, MONICA CONSOL
Web http://moodle.urv.net
Descripció general i informació rellevant A. Conèixer, reflexionar i interessar-se pels determinants de les necessitats energètiques i nutricionals de la població sana i malalta. B. Comprendre, considerar i valorar les necessitats i els riscos nutricionls específics en les diferents etapes fisiològiques de la vida. C. Comprendre, reflexionar i apreciar les causes, els tipus i les conseqüències de les deficiències nutricionals. D. Analitzar, considerar i valorar les causes, mecanismes fisiopatològics, diagnòstic, conseqüències i abordatge dels trastorns de comportament alimentari (TCA). E. Analitzar, considerar i valorar les causes, mecanismes fisiopatològics, diagnòstic, conseqüències i abordatge de la obesitat. F. Comprendre, considerar i valorar les diferents tècniques de suport nutricional artificial. G. Analitzar, considerar i valorar la importància i necessitat del suport nutricional davant de diverses malalties que comporten malnutrició. H. Analitzar, considerar i valorar aquelles situacions susceptibles de ser tractades mitjançant dietoteràpia i saber dissenyar dietes específiques per a la diabetis, obesitat, dislipèmies i altres malalties prevalents. I. Avaluar, evidenciar i participar en els procediments de valoració de l’estat nutricional.
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent