2011_12
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Nutrició Humana i Dietètica (2002)
 Informes de l'ensenyament

DEFINICIÓ DEL TÍTOL OFICIAL DE NUTRICIÓ HUMANA I DIETÈTICA

El dietista o diplomat en Nutrició humana i dietètica és aquella persona que aplica els principis de la nutrició humana a la alimentació dels individus i grups, planifica menús i dietes especials, supervisa la presentació i serveis dels menjars. A mé a més, instrueix en els principis de la nutrició i en la seva aplicació en la selecció d’aliments.

OBJECTIUS GENERALS

capacitar les persones que els cursin per poder realitzar les activitats que corresponen a la prevenció, atenció i rehabilitació en matèria d’alimentació, nutrició i salut.

proporcionar la formació adequada per poder elaborar correctament dietes alimentàries per a la població general o malalta, d’acord amb les principis de la nutrició humana, i alhora supervisar-ne l’aplicació correcta.

capacitar els estudiants per poder aconsellar, assessorar, informar i educar les persones afectades en matèria d’alimentació i nutrició humana.

OBJECTIUS ACADÈMICS

L’ensenyament conduent a l’obtenció del títol oficial de diplomat en Nutrició humana i dietètica ha de proporcionar:

una formació bàsica en fisiologia de l’ésser humà, bioquímica i fisiopatologia.

una formació científica prou àmplia en totes les facetes relacionades amb els aliments: aspectes químics, biològics, toxicològics, microbiològics, tecnològics i sanitaris

a l’estudiant preveure tota la cadena alimentària, que va des de la producció fins al consum que en fa l’ésser humà com a receptor d’una alimentació que ha de tenir present les seves necessitats nutritives i respectar sempre els gustos, els costums, les creences i les possibilitats.

el desenvolupament de les aptituds necessàries per ser capaç d’actuar àmpliament en matèria de nutrició aplicada.

l’adquisició de una visió completa i integrada de l’home.

poder actuar en àmbits professionals molt diversos.

Creiem convenient per l'interès dels seus continguts, incloure en la guia de centre el document "Perfil de las competencias profesionales del diplomado en Nutrición Humana y Dietética". Aquest document va ser elaborat en el mes de febrer de 2003 per la Conferencia de Consenso sobre el Perfil Profesional del Diplomado en Nutrición Humana y Dietètica, formada per representants de les universitats que imparteixen l'esmentat títol i per representants de la Asociación Española de Dietistas-Nutricionistas.