2012_13
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  BASES D`EDUCACIÓ, ÈTICA I COMUNICACIÓ
   Continguts
Tema Subtema
Comunicació Tema 1. El malalt i la seva malaltia considerat individualment.
Tema 2. La família i l’entorn.
Tema 3. Les habilitats de comunicació.
Tema 4. Comunicació verbal i no verbal.
Tema 5. Inici de la entrevista clínica.
Tema 6. Les relacions amb el sistema sanitari.
Tema 7. Com rep el pacient la informació? Com comunicar un diagnòstic, un tractament i un pronòstic?
Ètica Tema 8. Conceptes generals sobre ètica. principis ètics.
Tema 9. Valors professionals. els conflictes ètics en la pràctica profesional
Tema 10.Còdig ètic i deontològic del nutricionista-dietista
Educació Tema 11, La Promoció de la Salut.
Tema 12, Àrees temàtiques de promoció de la salut.
Tema 13, Educació sanitària, Educació per a la salut, Educació sobre salut com a eina fonamental de promoció de la salut.
Tema 14, Escenaris de l’Educació per la salut: centre de salut, hospitals, lloc de treball, escola, comunitat.
Tema 15, La Nutrició basada en la evidència.
Tema 16, Eines de Treball-Educació per la Salut. Unitat de Programació, Pla Normalitzat de Treball.
Tema 17, Els objectius i les seves qualitats.
Tema 18, Els continguts i la seva determinació
Tema 19, Metodologia d’ensenyança aprenentatge
Tema 20, Estratègies didàctiques: comunicació-motivació. Clima d’aprenentatge.
Tema 21, Mètodes, mitjans i recursos didàctics adaptats a les diferents necessitats educatives, escenaris i àmbits d’actuació
Tema 22, Activitats i Recursos didàctics.
Casos clínics Treball de diferents casos clínics